Dagtocht vlasserij- en suikermuseum in West-Brabant

 

Vlasserij West-BrabantVanuit uw opstapplaats rijden we in de ochtend in de richting van de westhoek van Noord-Brabant. We maken een koffiestop met gebak in Terheijden. Na de koffie vertrekken we naar de westhoek van Noord-Brabant waar men al eeuwen de grondstoffen voor de productie van vlas, lijnolie, vlaslint, linnen, suikerbieten en suiker verbouwd. Midden in dit gebied, in het vestingstadje Klundert, staat het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum. Deskundigen leiden u rond door de vlasserij- en suikerexposities. Medewerkers van het museum die jarenlang in de vlasserij werkten, demonstreren de zware lichamelijke arbeid van het verwerkingsproces van vlasstengel tot vlaslinnen.

Na de rondleiding krijgt u door de vrijwilligers een Brabantse lunch aangeboden. Na de lunch gaat u een rondrit met de bus maken door de westhoek van Brabant. De gids die geboren en getogen is in dit gebied, neemt u mee langs typische dijkdorpen en de grootste binnenvaartsluizen van Europa. We rijden verder naar Willemstad (een sfeervol historisch vestigingstadje aan het water). Hier kunt u even uitstappen voor een kleine wandeling of even genieten van het mooie uitzicht. Na een half uur rijden we dan terug via Dinteloord langs fort Sabina naar Fijnaart en zien daar het ouderlijke huis (woonwagen) en de favoriete chinees van Frans Bauer. Natuurlijk komen we ook langs gebieden waar vlas en suiker wordt verbouwd (met de grootste suikerfabriek van Europa). Wanneer we de gids weer hebben afgezet, rijden we terug naar het restaurant waar we vroeg in de avond aankomen voor een heerlijk 3-gangen diner. Na het diner brengen wij u terug naar de opstapplaats.

Prijs: € 53,50 p.p.

Extra informatie:

Prijs € 53,50 p.p. Inclusief 2 x kop koffie met 1 x gesorteerd gebak, entree Nationaal Vlasserij-Suikermuseum, Brabantse lunch, rondrit met ervaren gids door de westhoek van Brabant, 3-gangen diner, ervaren chauffeur, vervoer per luxe touringcar. Deze dagtocht is te boeken voor maximaal 60 personen.

Vertrek: 09.00 uur – Thuiskomst: 20.00 uur.

Wilt u deze tour boeken of meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.